luni, 27 august 2012

Ciorba de perisoare cu smantana si tarhon



Sunt un  mare fan ciorba de perisoare dar  aceasta varianta (cu smantana si tarhon) dupa parerea mea mea "Best Off". Asadar, daca nu ati incercat-o sub aceasta forma, v-o recomand cu drag.

  Timp de pregatire: 00:15 ore
  Timp de gatire: 01:00 ore
  Timp Total: 01:15 ore
  Numar portii: 5
  Grad de dificultate: usor

Ingrediente:

5-6 costite porc
1 morcov mare
1 radacina patrunjel mica (cca 50 gr)
1 pastarnac (cca 50 gr)
1 felie telina (cca 50 gr)
1 ceapa medie 
200 gr smantana
1 lingura rasa faina
1/2 lamaie
1 lingura buna tarhon tocat

Amestec perisoare:

300 gr carne tocata (de porc sau mixta porc+vita; data de 2 ori prin masina de tocat)
1 ceapa mica (cca 30 gr)
1 lingura pesmet
4 fire patrunjel
20 gr orez
1 ou
sare, piper negru

Preparare:

  1. Se pun costitele la fiert in 2 l apa rece. Se fierb, la foc mediu, cu capac, pentru 45 minute.
  2. In acest timp se dau zarzavaturile pe razatoarea mare (sau se taie cubulete) si se soteaza in 2 linguri ulei, pana se inmoaie.
  3. Se adauga zarzavaturile in supa si se mai lasa la fiert, tot cu capac, timp de 15-20 minute (pana sunt fierte).
  4. In acest timp se pregatesc perisoarele: se da carnea de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa (daca carnea e gata tocata, dati ceapa pe razatoare). Se adauga orezul (uscat), pesmetul, patrunjelul tocat fin si oul. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper negru.
  5. Cu mainile umede se formeaza bile de dimensiunea unei nuci (mi-au iesti 21 perisoare).
  6. Se da focul sub supa la mediu spre mic si se pun perisoarele in supa, pe toata suprafata oalei. Se lasa la fiert 10 minute, timp in care se spumeaza supa.
  7. Se da focul la mic sub supa.
  8. Smantana se freaca cu faina si apoi se dizolva cu 5 polonice supa fierbinte, adaugate pe rand. Apoi se toarna smantana incet in oala cu supa, amestecand continuu pentru a nu se branzi.
  9. Se adauga tarhonul tocat si suc de lamaie dupa gust (am pus 2 linguri suc de lamaie) si se mai lasa 10 minute pe foc foarte mic (supa sa nu mai clocoteasca!). Se gusta de sare.
      Va urez pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Translate