Sunt un mare fan ciorba de perisoare dar aceasta varianta (cu smantana si tarhon) dupa parerea mea mea "Best Off". Asadar, daca nu ati incercat-o sub aceasta forma, v-o recomand cu drag.
Timp de pregatire: 00:15 ore
Timp de gatire: 01:00 ore
Timp Total: 01:15 ore
Numar portii: 5
Grad de dificultate: usor
Ingrediente:
5-6 costite porc
1 morcov mare
1 radacina patrunjel mica (cca 50 gr)
1 pastarnac (cca 50 gr)
1 felie telina (cca 50 gr)
1 ceapa medie
200 gr smantana
1 lingura rasa faina
1/2 lamaie
1 lingura buna tarhon tocat
Amestec perisoare:
Preparare:
Timp de pregatire: 00:15 ore
Timp de gatire: 01:00 ore
Timp Total: 01:15 ore
Numar portii: 5
Grad de dificultate: usor
Ingrediente:
5-6 costite porc
1 morcov mare
1 radacina patrunjel mica (cca 50 gr)
1 pastarnac (cca 50 gr)
1 felie telina (cca 50 gr)
1 ceapa medie
200 gr smantana
1 lingura rasa faina
1/2 lamaie
1 lingura buna tarhon tocat
Amestec perisoare:
300 gr carne tocata (de porc sau mixta porc+vita; data de 2 ori prin masina de tocat)
1 ceapa mica (cca 30 gr)
1 lingura pesmet
4 fire patrunjel
20 gr orez
1 ou
sare, piper negru
1 ceapa mica (cca 30 gr)
1 lingura pesmet
4 fire patrunjel
20 gr orez
1 ou
sare, piper negru
Preparare:
- Se pun costitele la fiert in 2 l apa rece. Se fierb, la foc mediu, cu capac, pentru 45 minute.
- In acest timp se dau zarzavaturile pe razatoarea mare (sau se taie cubulete) si se soteaza in 2 linguri ulei, pana se inmoaie.
- Se adauga zarzavaturile in supa si se mai lasa la fiert, tot cu capac, timp de 15-20 minute (pana sunt fierte).
- In acest timp se pregatesc perisoarele: se da carnea de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa (daca carnea e gata tocata, dati ceapa pe razatoare). Se adauga orezul (uscat), pesmetul, patrunjelul tocat fin si oul. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper negru.
- Cu mainile umede se formeaza bile de dimensiunea unei nuci (mi-au iesti 21 perisoare).
- Se da focul sub supa la mediu spre mic si se pun perisoarele in supa, pe toata suprafata oalei. Se lasa la fiert 10 minute, timp in care se spumeaza supa.
- Se da focul la mic sub supa.
- Smantana se freaca cu faina si apoi se dizolva cu 5 polonice supa fierbinte, adaugate pe rand. Apoi se toarna smantana incet in oala cu supa, amestecand continuu pentru a nu se branzi.
- Se adauga tarhonul tocat si suc de lamaie dupa gust (am pus 2 linguri suc de lamaie) si se mai lasa 10 minute pe foc foarte mic (supa sa nu mai clocoteasca!). Se gusta de sare.
Va urez pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu