miercuri, 29 august 2012

Paste bolognese


Ingrediente:

500g carne tocată mixtă
2 cepe medii 
• 2-3 căței de usturoi (rețeta originală nu are în compoziție usturoi, dar să nu fim foarte conservatori :))
• o conservă de roșii întregi
• oregano, busuioc și cimbru 

Mod de preparare:

Se încinge un pic de ulei într-o tigaie înaltă sau o cratiță, se călește ceapa tocată până devine lucioasă, se adaugă usturoiul tăiat felii și carnea. Lăsaţi pe foc până se rumeneşte carnea (se amestecă din când în când pentru a o mărunți).
Se toarnă conserva de roşii (în prealabil se zdrobesc cu furculiţa roşiile), se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert aproximativ o oră . 
Pastele se fierb şi se strecoară. Când sosul este gata se adaugă mirodeniile, se sărează şi se piperează. Se serveşte cu parmezan ras presărat deasupra si ornate cu busuioc.
Asigurati-va cu un vin rosu bun alaturi de aceste paste si veti avea o cina pe cinste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Translate