Timp Preparare: 30
Grad de dificultate: mediu
Ingrediente:
500 paste Tagliatelle (de preferat)
un pachet bacon feliat,
o cutiutza de ciuperci proaspete,
o ceapa taiata pestishori,
2 oua,
200-250 ml smantana (eu fol o smantana de aici din uk care e ceva mai subtire e perfecta)
ceva parmezan sau, daca nu, e buna si branza ceddar sau chiar si ceva cascaval (n-am incercat cu cascaval, dar merge),
3-4 catei de usturoi,
sare,
piper,
oregano.
Mod de preparare:
Mai intai incepem cu taiatul cepei, ciupercilor (eu prefer sa tai ceva mai mari ciupercile, feliutze - dar mai mari, mai groase - da mai bine in farfurie, ca dupa cum bine stiti ele scad mult), baconului (tot asa il tai feliute subtiri sa fie cat mai aspectuos in farfurie si nu cuburi), usturoiul, la fel, feliutze subtiri.
Dupa ce am terminat cu legumele si baconul, trecem la sos. Pun smantana intr-un bol si o bat bine cu GALBENUSURILE, atentie doar galbenusurile, adaug sare, piper (sau maggie secretul gustului e bun) si lasam deoparte ptr cand vor fi pastele fierte.
Apoi incingem o tigaie cu f putin ulei, calim foarte putin (doar ce se va inmuia putin ceapa) si imediat punem baconul sil calim foarte ushor (precizez: foarte usor, nu prea mult sa nu se innegreasca). La fel facem si cu ciupercile le calim usor, iar spre final adaugam usturoiul peste ciuperci (asta numai daca va place sa aibe un gust usor de usturoi).
Dupa ce se calesc ciupercile si baconul le punem intr-un alt recipient deoparte.
Intre timp fierbem pastele, pastele pentru a avea un gust mai intens si perfect se fierb cu o lingura de sare (nu va fie frica nu vor iesi sarate deloc). In medie aceste paste Tagliatelle se fierb circa 5 min, nu prea mult.
Dupa ce am scurs pastele de apa imediat, punem o lingura de ulei de masline sau unt si mestecam repede, imediat turnam si smanatana cu oul (pastele sunt destul de fierbinti incat sa gateasca oul din smantana), amestecam foarte bine, apoi adaugam si ciupercile si baconul.
La final trebuie sa fie cat mai zemoase.Cu branza rasa (parmezan sau strong ceddar), se asezoneaza cu ceva oregano desupra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu